Laptop accu

Na verloop van tijd verslijt de laptop accu bij herhaald gebruik en opladen. Je vertrouwt dagelijks op je laptop voor verschillende taken, dus elke keer dat deze niet wordt ingeschakeld, kan de situatie ongelooflijk stressvol zijn. Blijf naar muziek luisteren, shows streamen, e-mails verzenden en aan documenten werken door een nieuwe laptop accu aan te schaffen. Zoek tussen assortimenten laptop accu’s van topmerken, zoals HP, Toshiba, Apple, Compaq, Dell en vele andere bekende laptops. Bij het kiezen van een laptop accuvervanging is het belangrijk dat ze voldoen aan de specificaties van de fabrikant om schade aan je laptop te voorkomen. Ga dus niet voor een goedkope accu die niet van je laptopfabrikant afkomstig is.

Onderdeelnummer, merk, model en maat

Dit zijn de vier belangrijkste eigenschappen waar je op moet letten bij het kopen van een laptop accu: het onderdeelnummer, het merk en het model en de maat van je bestaande batterij. Als je bijvoorbeeld een Apple bezit, identificeert het merk de fabrikant, die Apple is, terwijl het model Apple zou zijn en niet hp. Om het onderdeelnummer van je batterij te bepalen, sluit je gewoon je laptop af, haal je het netsnoer uit het stopcontact en open je het batterijvak. De informatie wordt rechtstreeks op de batterij afgedrukt. Als je rekening houdt met de spanning, vorm en grootte, moet je de bestaande computer accu nogmaals controleren om er zeker van te zijn dat je een vervangende accu koopt die overeenkomt met de spanning, vorm en grootte. Als je originele accu een vermogen heeft van 14,4 V, probeer dan die capaciteit te evenaren bij het selecteren van een vervangende batterij.

Wanneer moet je de accu vervangen?

Naast het vergelijken van prijzen en garantiegegevens, moet je ook weten wanneer je laptop accu moet worden vervangen. Bekende tekenen dat het tijd is om de accu van je laptop te vervangen, zijn onder meer de volgende:

– Een volledig opgeladen accu loopt in korte tijd leeg

– Je laptop schakelt zichzelf uit, zelfs wanneer de batterij volledig is opgeladen

– Je laptop gaat niet aan, zelfs niet als het netsnoer is aangesloten.

Als je een van deze symptomen hebt ondervonden, moet je laptop accu hoogstwaarschijnlijk worden vervangen. Hoewel het verleidelijk kan zijn om een gereviseerde laptopbatterij te kopen om geld te besparen, wordt het ten zeerste aanbevolen om in een nieuwe te investeren.