vpn werkt

Hoe werkt een VPN eigenlijk?

Kom jij de term ‘VPN’ ook steeds vaker tegen en vraag je je af waar die drie letters voor staan? Wij leggen je in dit korte artikel graag uit wat een VPN is en waar je deze voor gebruikt. Misschien heb jij ook baat bij een VPN-verbinding, voor je internetgebruik thuis of op het werk. Ontdek hoe VPN werkt en wat de definitie is van een VPN verbinding.

Wat is een VPN?

VPN staat voor ‘Virtual Private Network’. Kortgezegd zorgt een VPN ervoor dat jij niet langer traceerbaar bent als bezoeker van websites. Een VPN creëert een soort ‘hub’ tussen jou en de website die je bezoekt. Je bent niet meer te herkennen aan je eigen IP-adres. Derden zien in plaats daarvan het IP-adres van jouw VPN. Daardoor kunnen ze je niet langer volgen. Bovendien kun je op die manier ook je locatie veranderen, waardoor je ineens toegang hebt tot allerlei websites die je normaal niet kunt bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan de Amerikaanse Netflix of jouw eigen Ziggo-abonnement, terwijl je in het buitenland bent.

Waarom kiezen voor een VPN?

Een VPN kan om meerdere redenen erg aantrekkelijk zijn. Met een VPN:

  • Kun je anoniem surfen
  • Ben je zeer goed beschermd tegen hackers
  • Surf je ook veilig op onbeveiligde netwerken
  • Kun je bijna alle websites bezoeken
  • Is het mogelijk geografische blokkades te omzeilen

Kortom, of je nu graag privé of zakelijk surft, een VPN kan bijzonder handig en belangrijk zijn.

Hoe je een abonnement afsluit

Als je besluit een VPN-abonnement af te sluiten is het verstandig eerst te kijken naar het aanbod. Er zijn tientallen providers die VPN-verbindingen aanbieden. Niet elke provider biedt je dezelfde kwaliteit. Het is de moeite waard goed uit te zoeken welk abonnement goed bij je past. Kies bijvoorbeeld voor een provider die optimale zekerheid biedt als veiligheid jouw belangrijkste eis is.

Liever snel content downloaden? Dan wil je een VPN die P2P-verkeer toestaat en razendsnel is. Als je eenmaal weet welke VPN de beste is voor jou sluit je heel snel een abonnement af. Je kunt al binnen een kwartier een VPN-abonnement afsluiten én deze instellen op al je apparaten.