De perfecte laptop vinden: ontdek het assortiment op Yorcom.nl

Het kiezen van de juiste laptop kan een uitdagende taak zijn met zoveel beschikbare opties. Bij Yorcom.nl begrijpen we dat iedere gebruiker uniek is, met eigen wensen en behoeften. Of je nu een student, professional of gamer bent, wij hebben de perfecte laptop voor jou. In deze blogpost nemen we je mee door de verschillende soorten laptops die verkrijgbaar zijn en lichten we toe waarom de Apple MacBook zo populair blijft.

Verschillende soorten laptops

Laptops komen in allerlei soorten en maten, elk ontworpen voor specifieke doeleinden. Hieronder verkennen we de meest voorkomende categorieën die beschikbaar zijn op Yorcom.nl.

Ultrabooks

De ultrabook is ontworpen voor maximale draagbaarheid zonder in te boeten aan prestaties. Deze laptops zijn dun, licht van gewicht en hebben vaak een lange batterijduur. Ze zijn ideaal voor professionals en studenten die vaak onderweg zijn.

Gaming laptops

Gaming laptops zijn krachtig en beschikken over high-end grafische kaarten en snelle processors om de nieuwste games soepel te draaien. Ze hebben vaak ook speciale koelsystemen en een robuust ontwerp om aan de eisen van intensief gebruik te voldoen.

Convertibles

Convertibles of 2-in-1 laptops combineren de functionaliteit van een laptop en de draagbaarheid van een tablet. Deze apparaten zijn perfect voor diegenen die flexibiliteit nodig hebben in hun werk- of speelomgeving, met schermen die volledig kunnen draaien of loskoppelen.

Zakelijke laptops

Zakelijke laptops zijn gebouwd om te voldoen aan de behoeften van het moderne bedrijfsleven. Ze bieden geavanceerde beveiligingsfuncties, duurzaamheid en connectiviteitsopties om werknemers productief te houden, waar ze ook zijn.

Waarom een Apple MacBook?

Onder de vele merken die Yorcom.nl aanbiedt, blijft de Apple MacBook enorm populair. Hier zijn enkele redenen waarom:

Superieure bouwkwaliteit

Apple MacBooks staan bekend om hun strakke, minimalistische ontwerp en superieure bouwkwaliteit. De behuizing van aluminium zorgt niet alleen voor een lichtgewicht en duurzaam apparaat, maar ook voor een elegant uiterlijk.

Uitstekend besturingssysteem

Het macOS-besturingssysteem van Apple is geliefd vanwege zijn intuïtieve interface en sterke beveiligingsfuncties. Het biedt een naadloze integratie met andere Apple-producten, waardoor het een uitstekende keuze is voor gebruikers die al andere Apple-apparatuur gebruiken.

Lange batterijduur

MacBooks zijn ook beroemd om hun lange batterijduur, die gebruikers in staat stelt om de hele dag door te werken zonder tussentijds opladen. Dit maakt ze ideaal voor professionals en studenten die een betrouwbare laptop nodig hebben die hun drukke schema’s kan bijhouden.

Hoge restwaarde

Tot slot behouden MacBooks hun waarde beter dan de meeste andere laptops. Dit maakt de investering aantrekkelijk, omdat gebruikers weten dat ze hun apparaat later kunnen doorverkopen tegen een redelijke prijs.

Conclusie

Bij Yorcom.nl bieden we een breed scala aan laptops die passen bij elke levensstijl en elk budget. Van de ultraportable ultrabooks tot de krachtige gaming laptops en de veelzijdige convertibles, er is voor ieder wat wils. En voor de fans van Apple, blijft de MacBook een topkeuze vanwege zijn ongeëvenaarde design, betrouwbaarheid en gebruiksgemak. Ontdek vandaag nog ons assortiment en vind de laptop die bij jou past op Yorcom.nl.

Uw iPad repareren: Wat u moet weten

iPads zijn een van de populairste apparaten op de markt. Met hun strakke design, intuïtieve interface en krachtige hardware zijn ze voor veel mensen het apparaat bij uitstek geworden. Zoals met elk apparaat kunnen er echter dingen misgaan, en als dat gebeurt, heb je misschien snel iPad-reparatie nodig. Dit is wat u moet weten over het laten repareren van uw iPad 

De kosten van reparatie 

De kosten van de reparatie van je iPad hangen af van verschillende factoren, zoals het type reparatie dat nodig is en waar je hem laat repareren. Sommige reparatiebedrijven hanteren vaste tarieven voor bepaalde reparaties, terwijl andere per uur of per onderdeel rekenen. In het algemeen kun je echter verwachten dat je tussen de $50 en $150 of meer betaalt voor reparaties, afhankelijk van de ernst van het probleem 

Zelf repareren 

Hoewel er veel professionele reparatiediensten beschikbaar zijn als je daarvoor wilt betalen, zijn er ook veel doe-het-zelf-opties als je je iPad zelf wilt repareren. Voordat u zelf reparaties gaat uitvoeren, raden wij u echter aan om goed onderzoek te doen en ervoor te zorgen dat u precies weet wat er moet gebeuren voordat u het zelf probeert. Als het verkeerd of zonder de juiste zorg wordt gedaan, kan een doe-het-zelf-reparatie meer schade aanrichten dan goed is 

 

Waar kunt u terecht voor professionele reparaties? 

Als je je niet op je gemak voelt bij doe-het-zelf-reparaties of gewoon niet de tijd of het gereedschap hebt om dat te doen, kun je altijd professionele hulp inroepen. Apple winkels bieden professionele reparaties aan, evenals enkele andere winkels die gespecialiseerd zijn in elektronica reparatie. Zorg ervoor dat je onderzoek doet voordat je een winkel kiest om je iPad te laten repareren; lees recensies en zorg ervoor dat ze ervaring hebben met het werken met iPads (in tegenstelling tot andere apparaten). Dit zal ertoe bijdragen dat uw apparaat correct en snel wordt gerepareerd!   

Conclusie:  

Uw iPad laten repareren hoeft geen stressvol proces te zijn; met de juiste research en kennis kan het relatief eenvoudig zijn. Of u nu besluit om een doe-het-zelf-reparatie uit te voeren of professionele hulp zoekt bij een Apple Store of een winkel van derden is aan u – zorg er alleen voor dat welke weg u ook kiest, deze leidt tot een succesvolle reparatie! Welke weg je ook kiest om je apparaat te laten repareren, een goed functionerende iPad is elke cent waard – wacht dus niet te lang met repareren!

Bron: fixers

Nieuwe telefoon kopen? Neem de volgende stappen

Het uitzoeken van een nieuwe telefoon is tegenwoordig steeds lastiger. Je hebt zo verschrikkelijk veel keuze en alle telefoons beginnen steeds meer op elkaar te lijken. Dat zorgt ervoor dat het lastig is om een goede telefoon uit te kiezen die bij je past. Dat is namelijk het allerbelangrijkst. Je wilt een telefoon die bij je past. Een goede telefoon doet namelijk precies wat jij wilt dat die doet. Een goede telefoon is niet een telefoon waarvan iemand anders zegt dat die het goed doet. Een goede manier om een telefoon uit te kiezen waar jij gelukkig van wordt, is dus door een duidelijke eisenlijst te maken van wat jij in een telefoon zoekt. Dus zonder verder gedoe hierbij mijn tips om een telefoon uit te zoeken die wel bij je past.

Maak een lijstje

De eerste stap is het maken van een wensenlijstje. Neem hier de belangrijkste wensen en eisen in op. Het makkelijkst is om je dagelijkse bezigheden te monitoren en te kijken waar je de telefoon vooral voor gebruikt. Maak je bijvoorbeeld vooral foto’s of ben je meer van het spelletjes spelen? Dat bepaalt voor een groot deel wat voor telefoon je nodig hebt. Maak je vooral veel foto’s, dan is een telefoon met een goede camera en veel opslagcapaciteit van belang. Speel je veel spelletjes, dan wil je een telefoon met een goede accu en goede processor. Ik bel bijvoorbeeld de hele dag. Voor mij was dus vooral een goede accu en bereikbaarheid van belang.

Ga online op zoek

Heb je een lijstje gemaak? Ga dan vervolgens online op zoek. Zoek specifiek naar de waarde die voor jou van belang zijn. Zoek dus niet op de allerbeste telefoon in 2020, maar specifiek bijvoorbeeld: de beste telefoon voor fotografie oid. Dat zorgt ervoor dat je telefoon aansluit bij je wensen.

Bepaal een budget

De laatste stap is het bepalen van een budget. Dit zorgt er niet alleen voor dat je niet teveel uitgeeft, maar ook dat je beperkt wordt in je keuzes. Dit maakt je zoektocht natuurlijk een stuk gemakkelijker. Heb je toch een super telefoon gevonden die helemaal naar wens is maar buiten je budget valt? Ga dan bijvoorbeeld voor een refurbished iPhone x.

Succes!

Ik wens je heel veel succes bij het uitzoeken van een nieuwe telefoon en hoop dat de tips uit deze blog je geholpen hebben.

Wat houdt communicatie via narrowcasting eigenlijk in?

Effectief communiceren is in onze hedendaagse maatschappij enorm belangrijk. Dat geldt voor particulieren, maar zeker ook voor bedrijven ,ondernemers en overheidsinstanties. Efficiënte communicatie kan op tal van manieren vormgegeven worden. Een van de manieren die de afgelopen jaren steeds populairder geworden is, is het zogenoemde narrowcasting.

Deze wijze van communiceren, ook wel bekend als ‘digital signage’, gebeurt via en narrowcasting scherm of televisiescherm, waarop voor klanten, bezoekers of passanten informatie is te zien. Narrowcasting software is overigens iets anders dan broadcasting. Broadcasting kent in principe geen speciale focus of doelgroep, terwijl dit bij narrowcast anders is: dan is de boodschap of informatie gericht op een speciale groep en plaats.

Ideaal voor interne communicatie


Wie als ondernemer, zzp’er of overheidsinstantie kiest voor het gebruik van een narrowcasting scherm, geniet van de uiteenlopende pluspunten die deze moderne manier van communiceren heeft.

In de eerste plaats kun je met dit systeem eenvoudig binnen je bedrijf of instantie een boodschap overbrengen. Door in elke ruimte, gang of op elke verdieping een groot narrowcastingscherm te plaatsen, zien al jouw medewerkers wat de boodschap.

Zo kun je een verjaardag van een collega aankondigen via het narrowastingscherm, maar ook vergaderingen die gepland staan of belangrijke prestaties benoemen om jouw personeel te motiveren.

Verder zijn de schermen ideaal om interne vacatures bekend te maken. Scholen zetten de schermen in om roosterwijzigingen door te geven aan leerlingen, terwijl de schermen op vliegvelden bekend staan als leidraad om te kijken hoe het er met jouw vlucht voorstaat. En, om een laatste voorbeeld te noemen: in supermarkten kun je als eigenaar narrowcastingschermen gebruiken om reclames op aan te kondigen.

Maar ook de buitenwacht bereik je snel


Een tweede voordeel van narrowcastingsystemen is het feit dat de schermen een veelzijdig communicatiemiddel vormen. Zo kun je een scherm achter de etalage van je winkel zetten om klanten mee te lokken.

Dat kan op allerlei manieren: door het laten zien van fotomateriaal, leuke gif-jes of door bewegend beeldmateriaal met of zonder geluid. Hiermee laat je ook direct aan potentiële klanten zien waar je voor staat: voor moderniteit en een eigentijdse aanpak. Onbewust geef je door je scherm de boodschap af dat je als ondernemer weet wat er vandaag de dag speelt.

Veel keuze en variatie


Het fijne aan een narrowcastingscherm kopen, is dat er veel keuze is qua formaten, soorten en stijlen. Oriënteer je breed voor je een keuze maakt en kies voor een aanbieder met een voor jou fijne goede prijs-kwaliteitverhouding!

Laptop accu

Na verloop van tijd verslijt de laptop accu bij herhaald gebruik en opladen. Je vertrouwt dagelijks op je laptop voor verschillende taken, dus elke keer dat deze niet wordt ingeschakeld, kan de situatie ongelooflijk stressvol zijn. Blijf naar muziek luisteren, shows streamen, e-mails verzenden en aan documenten werken door een nieuwe laptop accu aan te schaffen. Zoek tussen assortimenten laptop accu’s van topmerken, zoals HP, Toshiba, Apple, Compaq, Dell en vele andere bekende laptops. Bij het kiezen van een laptop accuvervanging is het belangrijk dat ze voldoen aan de specificaties van de fabrikant om schade aan je laptop te voorkomen. Ga dus niet voor een goedkope accu die niet van je laptopfabrikant afkomstig is.

Onderdeelnummer, merk, model en maat

Dit zijn de vier belangrijkste eigenschappen waar je op moet letten bij het kopen van een laptop accu: het onderdeelnummer, het merk en het model en de maat van je bestaande batterij. Als je bijvoorbeeld een Apple bezit, identificeert het merk de fabrikant, die Apple is, terwijl het model Apple zou zijn en niet hp. Om het onderdeelnummer van je batterij te bepalen, sluit je gewoon je laptop af, haal je het netsnoer uit het stopcontact en open je het batterijvak. De informatie wordt rechtstreeks op de batterij afgedrukt. Als je rekening houdt met de spanning, vorm en grootte, moet je de bestaande computer accu nogmaals controleren om er zeker van te zijn dat je een vervangende accu koopt die overeenkomt met de spanning, vorm en grootte. Als je originele accu een vermogen heeft van 14,4 V, probeer dan die capaciteit te evenaren bij het selecteren van een vervangende batterij.

Wanneer moet je de accu vervangen?

Naast het vergelijken van prijzen en garantiegegevens, moet je ook weten wanneer je laptop accu moet worden vervangen. Bekende tekenen dat het tijd is om de accu van je laptop te vervangen, zijn onder meer de volgende:

– Een volledig opgeladen accu loopt in korte tijd leeg

– Je laptop schakelt zichzelf uit, zelfs wanneer de batterij volledig is opgeladen

– Je laptop gaat niet aan, zelfs niet als het netsnoer is aangesloten.

Als je een van deze symptomen hebt ondervonden, moet je laptop accu hoogstwaarschijnlijk worden vervangen. Hoewel het verleidelijk kan zijn om een gereviseerde laptopbatterij te kopen om geld te besparen, wordt het ten zeerste aanbevolen om in een nieuwe te investeren.

vpn werkt

Hoe werkt een VPN eigenlijk?

Kom jij de term ‘VPN’ ook steeds vaker tegen en vraag je je af waar die drie letters voor staan? Wij leggen je in dit korte artikel graag uit wat een VPN is en waar je deze voor gebruikt. Misschien heb jij ook baat bij een VPN-verbinding, voor je internetgebruik thuis of op het werk. Ontdek hoe VPN werkt en wat de definitie is van een VPN verbinding.

Wat is een VPN?

VPN staat voor ‘Virtual Private Network’. Kortgezegd zorgt een VPN ervoor dat jij niet langer traceerbaar bent als bezoeker van websites. Een VPN creëert een soort ‘hub’ tussen jou en de website die je bezoekt. Je bent niet meer te herkennen aan je eigen IP-adres. Derden zien in plaats daarvan het IP-adres van jouw VPN. Daardoor kunnen ze je niet langer volgen. Bovendien kun je op die manier ook je locatie veranderen, waardoor je ineens toegang hebt tot allerlei websites die je normaal niet kunt bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan de Amerikaanse Netflix of jouw eigen Ziggo-abonnement, terwijl je in het buitenland bent.

Waarom kiezen voor een VPN?

Een VPN kan om meerdere redenen erg aantrekkelijk zijn. Met een VPN:

  • Kun je anoniem surfen
  • Ben je zeer goed beschermd tegen hackers
  • Surf je ook veilig op onbeveiligde netwerken
  • Kun je bijna alle websites bezoeken
  • Is het mogelijk geografische blokkades te omzeilen

Kortom, of je nu graag privé of zakelijk surft, een VPN kan bijzonder handig en belangrijk zijn.

Hoe je een abonnement afsluit

Als je besluit een VPN-abonnement af te sluiten is het verstandig eerst te kijken naar het aanbod. Er zijn tientallen providers die VPN-verbindingen aanbieden. Niet elke provider biedt je dezelfde kwaliteit. Het is de moeite waard goed uit te zoeken welk abonnement goed bij je past. Kies bijvoorbeeld voor een provider die optimale zekerheid biedt als veiligheid jouw belangrijkste eis is.

Liever snel content downloaden? Dan wil je een VPN die P2P-verkeer toestaat en razendsnel is. Als je eenmaal weet welke VPN de beste is voor jou sluit je heel snel een abonnement af. Je kunt al binnen een kwartier een VPN-abonnement afsluiten én deze instellen op al je apparaten.